Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Παράσταση Κρουστών με τη μπάντα του Ν. Τουλιάτου

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955. Ξεκίνησε να παίζει drums το 1971 ως αυτοδίδακτος. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στο Ωδείο με καθηγητή τον Νίκο Κορατζίνο. Το προσωπικό του ύφους διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής. Έχει δουλέψει με πολλούς Έλληνες συνθέτες έντεχνου τραγουδιού, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Μάνο Λοίζο, κ.α. και με όλους τους τραγουδιστές του έντεχνου τραγουδιού σε χιλιάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, (με τον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ συνεργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια) με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής, και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της JAZZ της σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική με την Κυριακή Τσακιρίδου για την ταινία του Νίκου Νικολαίδη «θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου» επίσης έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, και για το θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με κινηματογράφο και ζωντανή μουσική δουλεύοντας πάνω σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου με ταινίες του CHARLIE CHAPLIN του BUSTER KEATON και του ΧΟΝΤΡΟΥ ΛΙΓΝΟΥ σε συνεργασία με την ομάδα Τηλεθροον για προγράμματα τις Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για σχολεία της Αττικής.

Συμμετείχε παίζοντας διαφορετικά είδη μουσικής σε Διεθνή φεστιβάλ, World festival of contemporary music in Vienna, Festival of Lille με το Nouveau theatre του Βελγίου, Glaskov Opera, Edinburgh festival με το theatre 7.84, Roote Liede festival of Berlin για 10 συνεχή χρόνια, Στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ κρουστών στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές φεστιβάλ κρουστών στη Λευκάδα, στο SAINT LOUIS UNIVERSITY, στη Νότια Αφρική στο SOWETO και στην Πραιτόρια με την γραμματεία απόδημου Ελληνισμού , στο Festival Mediterraneo, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ jazz στο Μαρόκο, international JAZZ festival VARNA και BANSCO στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, διεθνές φεστιβάλ jazz ΡΩΜΗ. Διεθνές φεστιβάλ κρουστών CROUSSIS στην Πετρούπολη, διεθνές φεστιβάλ jazz στην ΣΜΥΡΝΗ, στη διεθνή συνάντηση κρουστών στην ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ κ.α.

Έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορα groups στον χώρο της Σύγχρονης και jazz μουσικής, όπως ΙΣΚΡΑ – ΝΟΤΕS – ΚΑΡΜΑ – ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, κ.α. Από το 1985 έχει δημιουργήσει το σύνολο Εργαστήρι Κρουστών, (συγκρότημα κρουστών) με το οποίο έχει δώσει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από το Μέγαρο μουσικής το 1991 δίνοντας την πρώτη παράσταση κρουστών. Επίσης στο Μέγαρο μουσικής έχει παρουσιάσει με τον Γιάννη Σταυρόπουλο την μουσική επένδυση στις ταινίες του C. CHAPLIN «τα φώτα της πόλης» και του BUSTER KEATON «ο στρατηγός».

Στο καρναβάλι της Πάτρας το 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι).

Έχει βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 1996 μεταμορφώνοντας το εργαστήρι κρουστών, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές, και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στην χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων σαν κρουστά όργανα καθώς επίσης κρουστά ιδιοκατασκευής, που περιλαμβάνονται στο κλασικό σετ drums, και παράγουν μοναδικά ηχοχρώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου